ua en ru

У Сумській області бойовик "ДНР" отримав 8 років в'язниці

У Сумській області  бойовик "ДНР" отримав 8 років в'язниці Фото: у Сумській області бойовик "ДНР" отримав 8 років в'язниці (facebook.com/mod.mil.rus)

У Сумській області до 8 років позбавлення волі було засуджено бойовика "ДНР". У 2014 році житель міста Одеса добровільно поїхав у Донецьк та брав участь у дільності терористичного угрупування.

Про це пише РБК-Україна з посиланням на пресслужбу Офісу генерального прокурора.

"Він має військове звання лейтенант, нагороджений терористичною організацією медаллю "За боевые заслуги". Чоловік був призначений на посаду командира відділення спецпідрозділу. Серед іншого він особисто супроводжував військову техніку та був охоронцем одного з керівників незаконного формування", - пише пресслужба.

Під час суду обвинувачений частково визнав свою вину. За його словами, він і справді був військовослужбовцем "ДНР", однак, нібито, не брав участь у терористичній діяльності організації. Вину чоловіка було доведено зібраними доказами, а на вирок суду він очікував за гратами.

Відповідно до ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України, обвинуваченого було засуджено до 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна.