ua en ru

У Сумській обл. конкурс до патрульної поліції планується у вересні, - радник глави МВС

У Сумській обл. конкурс до патрульної поліції планується у вересні, - радник глави МВС Фото (СЗГ УМВС у Сумській обл.): Михайло Апостол

Це питання ще має затвердити міністр Аваков

У Сумській області конкурс серед кандидатів на посади в новій патрульній поліції розпочнеться орієнтовно у вересні. Про це сьогодні заявив радник міністра внутрішніх справ України Михайло Апостол, повідомили у прес-службі облуправління МВС.

Оскільки Сумська обл. є прикордонним регіоном, Апостол має намір звернутися до глави МВС Арсена Авакова із проханням розпочати конкурсний набір до патрульної служби вже у вересні. За його словами, Сумська обл. поки знаходиться на черзі, оскільки навчання нових українських поліцейських на даний час проходить у шести областях.

За словами Апостола, нову правоохоронну структуру сформують досить швидко, за американською системою конкурсного відбору, відповідно до якої всі претенденти будуть в однакових умовах під час демонстрації особистих якостей.

Серед обмежень для роботи в патрульній службі - насамперед вік кандидатів, від 18 до 35 років, а також відсутність проблем із законом у біографії. Вже сьогодні конкурс до патрульної поліції в МВС порівнюють з відбором до престижного вишу.

"Потрібно пройти комп'ютерні тести, а це 60 питань. На наступному етапі - фізична підготовка, співбесіда. Оберуть кращих, які навчатимуться два місяці. Сьогодні на одне місце в поліції Львова претендує десять чоловік, в Миколаєві - дев'ять", - зазначив радник голови МВС.

Відео: прес-конференція радника глави МВС Михайла Апостола

Зараз у Сумській обл. в лавах міліції знаходяться майже 4,7 тис. співробітників. Якою буде чисельність поліції після реформи - Апостол не озвучив, проте запевнив, що кожен міліціонер зможе подати анкету на конкурс.

Нагадаємо, наприкінці липня Аваков анонсував появу патрульної поліції у ще кількох областях України. За його словами, на появу патрульної поліції в більшій кількості міст наразі бракає бюджетних коштів. При цьому глава МВС пообіцяв у вересні попросити Кабмін і Верховну Раду продовжити реформу по всій території країни.

Як повідомлялося, закон України "Про національну поліцію" було опубліковано 6 серпня 2015 р. Документ набирає чинності через три місяці з дня, наступного за днем ​​публікації, за винятком деяких положень.