ua en ru

У Сумській обл. прикордонники із застосуванням зброї затримали два авто з контрабандою з РФ, - ДПСУ

У Сумській обл. прикордонники із застосуванням зброї затримали два авто з контрабандою з РФ, - ДПСУ Фото: В автомобілях із РФ було знайдено контрабандну горілку ТМ "Єльцин"

В автомобілях було знайдено контрабандну горілку ТМ "Єльцин"

Співробітники Державної прикордонної служби України (ДПС) вчора, 13 серпня, на ділянці відповідальності відділу прикордонної служби "Сопич" Сумського загону виявили два автомобілі "УАЗ" без номерних знаків, які рухалися з території РФ до України, в яких було виявлено контрабандний вантаж з горілчаними виробами торгової марки "Єльцин" та особу без ознак життя. Про це повідомляє прес-служба ДПС України.

Так, повідомляється, що при наближенні прикордонного наряду, з метою втечі, зловмисники здійснили спробу наїзду на прикордонників, чим створили загрозу його життю. На законні вимоги зупинитися водії автівок не реагували, а навпаки - збільшили швидкість продовжуючи рух.

"У ході подальшого переслідування та організації пошукових дій на околиці н.п. Баранівка було виявлено один з переслідуваних автомобілів, при наближенні до якого водій покинув автівку та забіг на територію приватного помешкання. Також пізніше в тилу ділянки відділу прикордонної служби було виявлено інший транспортний засіб, в якому знаходилася особа без ознак життя", - йдеться у повідомленні.

Крім того у ході огляду транспортних засобів було виявлено контрабандний вантаж з горілчаними виробами торгової марки "Єльцин", сферичні дзеркала, блоки живлення, елементи яких містять дорогоцінні метали, що, можливо, є предметами подвійного призначення.

Наразі на місці події працює оперативно-слідча група. По даному випадку поінформовано взаємодіючі органи.

Нагадаємо, на митному посту "Тиса" Закарпатської митниці ДФС була затримана контрабандна партія тютюнових виробів на суму близько 90 тис. гр