ua en ru

Сума податкового боргу скорочена на 10 млрд гривень, - ДФС

Сума податкового боргу скорочена на 10 млрд гривень, - ДФС Фото: підприємства скоротили заборгованість по податках (sfs.gov.ua)

До держбюджету надійшло 7,7 млрд гривень

З початку року сума податкового боргу скоротилася на 10 млрд гривень, з яких 7,7 млрд гривень вже перераховано до держбюджету. Про це повідомляє прес-служба Державної фіскальної служби України.

За даними служби, сума податкового боргу до зведеного бюджету, без урахування новоствореного, скорочена до рівня 59,1 млрд гривень, державного бюджету - до 51 млрд гривень.

Всього загальна сума податкового боргу до зведеного бюджету за станом на 1 вересня 2017 становила 81,6 млрд гривень. З них +12,5 млрд гривень - це борг підприємств, який сформувався протягом 8 місяців 2017 року. Тобто порівняно з 1 січнем 2017, заборгованість підприємств перед бюджетом зросла на 18,1%.

Загальна сума податкового боргу державного бюджету за станом на 1 вересня 2017 становила 69,3 млрд гривень, з яких 10,6 млрд гривень сформовані в поточному році.

Найбільша сума податкового боргу - це борг підприємств, не забезпечений активами для погашення. Такі підприємства заборгували 25,6 млрд гривень, або 31,45% від загальної суми боргу.

Також 15,7 млрд гривень боргу мають підприємства системи ПАТ "Укрнафта", податковий борг підприємств, що перебувають у процедурах банкрутства або стосовно яких прийнято рішення суду про зупинення стягнення, - 10,3 млрд гривень. Таку ж суму - 10,3 млрд гривень заборгували підприємства АР Крим,. Севастополя, Донецької та Луганської областей.

Банківські установи, які перебувають у процедурі ліквідації, мають заборгованість 7,5 млрд гривень.

Найменші суми боргу у підприємств реального сектору економіки - 6,9 млрд гривень і фізичних осіб, стягнення заборгованості з яких здійснюється органами ДВС, - 5,1 млрд гривень.

Нагадаємо, податкові надходження від великого бізнесу з початку року перевищили 176 млрд гривень.