ua en ru

Податкові надходження від великого бізнесу з початку року перевищили 176 млрд гривень

Податкові надходження від великого бізнесу з початку року перевищили 176 млрд гривень Фото: великі платники збільшили платежі в бюджет (фото з відкритих джерел)

Це на 21% більше, ніж за аналогічний період минулого року

З початку поточного року великий бізнес заплатив понад 176 млрд гривень платежів, що на 21% перевищує рівень відповідного періоду минулого року. Про це повідомляє прес-служба Державної фіскальної служби України.

Згідно з даними Офісу великих платників податків ГФС, частка податкових платежів великих платників склала 58,3% від загального збору державного бюджету податкових платежів по Україні.

У розрізі основних податків державна скарбниця за 8 місяців отримала: податку на додану вартість - 76 млрд гривень, акцизного податку - 41 млрд гривень, податку на прибуток – 36,3 млрд гривень і частина чистого прибутку - 6,6 млрд гривень.

За результатами проведеного аналізу спостерігається значне зростання податку на додану вартість у порівнянні з аналогічним періодом минулого року на 13,4 млрд гривень, або на 21%, податку на прибуток на 9,3 млрд гривень, або на 34% та акцизного податку на 6,9 млрд гривень, або на 20%.

Позитивна динаміка зростання надходжень протягом останніх місяців пов'язана, насамперед, зі зростанням відрахувань підприємств добувної промисловості, переробної промисловості, постачальниками електроенергії і газу, торгівлі.

Нагадаємо, показник надходжень акцизного податку до держбюджету-2018 визначено в сумі 125,6 млрд гривень.