ua en ru

У Сумах СБУ викрила підпільний центр з легалізації прибутків підприємств ОРДЛО

У Сумах СБУ викрила підпільний центр з легалізації прибутків підприємств ОРДЛО Фото: будівля СБУ (РБК-Україна)

За вказаним фактом відкрито кримінальне провадження

У Сумах співробітники Служби безпеки України (СБУ) викрили підпільний центр з легалізації прибутків підприємств, що знаходяться в окремих районах Донецької та Луганської областей. Про це йдеться у повідмоленні прес-служби СБУ у Facebook.

"Підпільну структуру, що займалася незаконними валютними операціями та легалізацією коштів, отриманих підприємствами на тимчасово окупованих територіях, викрила у Сумах Служба безпеки України", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, зловмисники проводили операції з легалізації прибутків підприємствами ОРДЛО, які потім переправляли на тимчасово окуповані бойовиками території, використовуючи обігові кошти низки російських банків.

"Під час обшуків в орендованих зловмисниками приміщеннях та за місцем їх проживання оперативники спецслужби вилучили готівкою 10 мільйонів рублів, 180 тисяч доларів, два мільйона гривень, 22 тисячі євро, а також велику кількість золотих виробів, зокрема, колекційних монет", - йдеться у повідомленні.

Наразі за вказаним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 5 ст. 385-5 (фінансування тероризму) Кримінального кодексу України.

У Сумах #СБУ викрила тіньовий центр, причетний до фінансування тероризму Підпільну структуру, що займалася незаконними ...

Опубліковано Служба безпеки України 28 червня 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в зоні антитерористичної операції (АТО) знайдені та знешкоджені боєприпаси російського походження, в тому числі 3 протитанкові міни.