ua en ru

У Сумах СБУ ліквідувала незаконний канал телефонного зв'язку, контрольований з РФ

У Сумах СБУ ліквідувала незаконний канал телефонного зв'язку, контрольований з РФ Фото: СБУ ліквідувала незаконний канал телефонного зв'язку

Вивчається можливий зв'язок зловмисників з російськими спецслужбами

Співробітники Служби безпеки України спільно з прокуратурою і поліцією ліквідували канал міжнародного телефонного зв'язку, яким віддалено керували з Росії. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

"Четверо сумчан через інтернет за допомогою IP-телефонії отримували російський трафік в обхід міжнародних центрів комутації. Потім трафік оброблявся спеціалізованим програмно-апаратним телекомунікаційним комплексом та під виглядом місцевих телефонних розмов направлявся у мережі українських операторів мобільного зв’язку," - розповідають в СБУ.

Повідомляється, що таким чином здійснювався телефонний зв'язок, у тому числі і з абонентами, які перебувають на тимчасово окупованих територіях Донбасу.

Зазначено, що гроші на оренду приміщень і на заробітну плату за свою незаконну діяльність зловмисники отримували у вигляді електронних переказів від російської фірми.

На даний момент вивчається можливий зв'язок зловмисників з російськими спецслужбами.

Нагадаємо, анее повідомлялося, що співробітники СБУ попередили збитки держави під час тендерних закупівель одним із державних підприємств у Краматорську Донецької області.