ua en ru

У Сумах за розбійний напад на підприємство затримано трьох школярів

У Сумах за розбійний напад на підприємство затримано трьох школярів Фото: сумські старшокласники намагалися пограбувати місцеве держпідприємство

Інкримінована старшокласникам стаття передбачає до 12 років позбавлення волі

Сумською місцевою прокуратурою погоджено повідомлення про підозру в розбійному нападі з метою заволодіння майном державного підприємства 16-річному та 17-річному учням загальноосвітньої школи. Про це повідомила прес-служба прокуратури Сумської області.

"4 грудня 2016 року о 4:00 троє учнів 11 класу однієї зі шкіл обласного центру, вдягнувши на голови маски-балаклави, перелізли через паркан охоронюваної території Сумської філії державного підприємства, відведеної для зберігання конфіскованих матеріальних цінностей, зокрема автомобілів", - повідомила прокурор Сумської місцевої прокуратури Галина Рекуненко.

Заздалегідь озброївшись предметом, ззовні схожим на пістолет, та металевою трубою, підлітки зайшли до приміщення, в якому перебував охоронець.

Погрожуючи чоловікові, вони почали вимагати в нього ключі від машин та особисті гроші, та охоронець встиг натиснути кнопку сигналізації.

Підлітки намагалися втекти з місця злочину, але були затримані патрулем Управління поліції охорони в Сумській області.

Наразі прокуратура готує клопотання про обрання зловмисникам запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою.

Провадження відкрите за ч. 3 ст. 187 Кримінального кодексу України.

Інкримінована підліткам стаття передбачає до 12 років позбавлення волі.

Нагадаємо, школи Сум зачинили на карантин з 5 по 10 грудня.