ua en ru

Сухопутні війська розпочали навчальні збори резервістів

Сухопутні війська розпочали навчальні збори резервістів Фото: резервісти ЗСУ (mil.gov.ua)

До навчальних зборів залучено понад 700 військовозобов’язаних

У Сухопутних військах Збройних сил України розпочато збори резервістів на базі однієї з військових частин, яка розташована у Харківській області. Про це повідомляє прес-служба Міноборони.

"До навчальних зборів залучено понад 700 військовозобов’язаних, у тому числі майже 30 офіцерів запасу", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що навчальні збори резервістів проводяться для перевірки готовності військових частин у разі необхідності доукомплектувати бойові підрозділи військовозобов’язаними зі складу оперативного резерву першої черги. Також резервісти під час навчань відновлюють практичні навичок за їхніми військово-обліковими спеціальностями.

"За 2017 рік під час проведення навчальних зборів з резервістами лави військовослужбовців військової служби за контрактом поповнили понад 300 осіб", - повідомили у Міноборони.

Сухопутні війська розпочали навчальні збори резервістівСухопутні війська розпочали навчальні збори резервістівСухопутні війська розпочали навчальні збори резервістівСухопутні війська розпочали навчальні збори резервістів

Фото: Фото: збори резервістів ЗСУ (mil.gov.ua)

Нагадаємо, раніше повідомлялося, зо у Генеральному штабі Збройних сил України запрацювала Рада резервістів. У ЗСУ проходять службу в оперативному резерві понад 140 тисяч резервістів. Переважна їхня більшість - колишні мобілізовані з бойовим досвідом, яких після завершення терміну служби зарахували в оперативний резерв, що є обов’язковим під час особливого періоду.