ua en ru

У Генеральному штабі ЗСУ запрацювала Рада резервістів

У Генеральному штабі ЗСУ запрацювала Рада резервістів Фото: солдат ЗСУ (facebook.com/theministryofdefence.ua)

Тепер резервісти зможуть напряму надавати свої пропозиції до керівництва ЗСУ

У Генеральному штабі Збройних Сил України запрацювала Рада резервістів. Про це повідомляє прес-служба Кабінету міністрів.

Зазначено, що в ЗСУ проходять службу в оперативному резерві понад 140 тисяч резервістів. Переважна їхня більшість - колишні мобілізовані з бойовим досвідом, яких після завершення терміну служби зарахували в оперативний резерв, що є обов’язковим під час особливого періоду.

За даними відомства, нині ведеться робота щодо переходу від обов’язкової служби у резерві до добровільної з підписанням контракту на службу у військовому резерві. З метою спільного опрацювання шляхів такого переходу при Генеральному штабі ЗСУ створили Раду резервістів Збройних Сил України.

"Наша мета - формування добровільного резерву з осіб, які за власним бажанням укладатимуть контракт із командиром своєї бригади, самостійно прибуватимуть на збори і виконуватимуть обов’язки у складі своєї частини", - зазначив начальник відділу впровадження служби в резерві мобілізаційного управління Головного управління персоналу Генштабу ЗСУ Михайло Щербіна.

Повідомляється, що сформували Раду резервістів, яка виконуватиме функції колективного дорадчого органу при Генеральному штабі, резервісти з бойових бригад усіх видів та окремих родів військ ЗСУ. Шляхом голосування було обрану голову, заступника та секретаря Ради. Також розпочато роботу з опрацювання відповідного Положення Ради, плану роботи на 2018 рік та законопроекту щодо соціальних пільг і гарантій резервістам за контрактом.

Очікується, що завдяки створенню цієї Ради резервісти зможуть напряму надавати свої пропозиції до керівництва ЗСУ, надати допомогу в опрацюванні законодавчих ініціатив.

У відомстві також підкреслили, що головне завдання Ради - організація взаємодії між резервістами та керівництвом Генштабу, надання допомоги щодо організації підготовки оперативного резерву ЗСУ. Передбачається, що в подальшому Рада резервістів буде збиратися щоквартально.

Нагадаємо, раніше начальник Генерального штабу Збройних сил України Віктор Муженко розповів про підготовку резервів ЗСУ.