ua en ru

Суддя Чаус спійманий на хабарі: фото

Суддя Чаус спійманий на хабарі: фото Фото: суддя вимагав та отримав неправомірну вигоду в сумі 150 тисяч доларів США

Дане правопорушення було кваліфіковано за ч. 4. ст. 368 КК України

Суддя Дніпровського районного суду Києва Микола Чаус спійманий на хабарі. Як повідомляє пресс-служба Національного антикорупційного бюро України, суддя вимагав та отримав неправомірну вигоду в сумі 150 тисяч доларів США (понад 3,7 млн грн).

Так, у викритті, яке сталося 9 серпня, брали участь детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Наголошується, що дане правопорушення було кваліфіковано за ч. 4. ст. 368 КК України ("Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди посадовою особою").

"Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від восьми до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна", - йдеться в повідомленні.

Також повідомляється, що на даний момент тривають слідчі дії.

Подробиці викриття судді Чауса

Подробиці того, як суддя Чаус був спійманий на хабарі, розповів у своєму Facebook глава САП Назар Холодницький.

"На місці передачі хабара вилучено речовий доказ - ось саме так деякі служителі Феміди зберігають корупційні доходи", - зазначив Холодницький.

Однак, за словами глави САП, незважаючи на очевидний факт хабарництва, Чауса не можна затримати, так як у нього суддівський імунітет.

"Оскільки Верховна Рада України зараз перебуває на канікулах, тому не зможе оперативно розглянути відповідне подання про надання згоди на його затримання і взяття під варту, як це було з одеським суддею Бураном", - підкреслив Холодницький.