ua en ru

Суди Швейцарії відмовилися розморозити рахунки, пов'язані з Іванющенком

Суди Швейцарії відмовилися розморозити рахунки, пов'язані з Іванющенком Фото: Юрій Іванющенко (з відкритих джерел)

Україна може сподіватися на повернення 72 мільйонів франків, заблокованих на рахунках у Швейцарії

Суди Швейцарії відмовилися розморозити гроші фірм, пов'язаних з колишнім народним депутатом України Юрієм Іванющенком. Про це з посиланням на відомості, оприлюднені у реєстрі судових рішень Швейцарії, повідомляє DW.

Так, відповідно до оприлюднених у реєстрі судових рішень Швейцарії документів, суди відмовилися розморозити кошти на вимогу фірм, пов'язаних з Іванющенком. Крім того, суди надали дозвіл на передачу українським правоохоронцям документацію про банківські рахунки і операції, які можуть допомогти розслідувати кримінальні справи щодо екс-чиновників часів президентства Віктора Януковича.

Як зазначається, у Міністерстві юстиції Швейцарії у коментарі DW повідомили, що Україна може сподіватися на повернення 72 мільйонів франків, заблокованих на рахунках у Швейцарії, пов'язаних з Іванющенком.

"Якщо заблоковані кошти мають кримінальне походження, Україна зможе домагатися їхньої передачі, за умови, що будуть чинні рішення судів", - зазначили у відомстві, відповідаючи на запит DW.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Латвії апеляційний суд залишив в силі рішення суду першої інстанції про спецконфіскацію 26 млн доларів, що належать Іванющенко.