ua en ru

Судді Кицюк, Вовк і Царевич підозрюються у прийнятті неправосудних рішень

Судді Кицюк, Вовк і Царевич підозрюються у прийнятті неправосудних рішень

Судді Печерського райсуду Києва Оксана Царевич, Віктор Кицюк і Сергій Вовк підозрюються у вчиненні злочину, передбаченого 2 ч. ст. 375 Кримінального Кодексу України - "Прийняття суддею завідомо неправосудного рішення з мотивів особистої зацікавленості". Про це заявив голова Верховного суду України Ярослав Романюк під час надання згоди на арешт цих суддів у Верховній Раді України, передає кореспондент РБК-Україна.

"У ВСУ надійшло подання генпрокурора, в якому зазначається, що суддя Печерського районного суду р. Києва Кицюк Віктор Петрович підозрюється у скоєнні злочину, передбаченого частиною другою ст. 375 Кримінального Кодексу України, а саме прийняття суддею завідомо неправосудного рішення з мотивів особистої зацікавленості. У матеріалах подання зазначено, що суддя Кицюк розглянув справу про адміністративне правопорушення відносно учасника Автомайдана і не вжив необхідних заходів для встановлення об'єктивної істини у справі", - сказав Романюк.

Він також додав, що, за словами генпрокурора, Кицюк не з'являвся на виклики слідчого для проведення необхідних процесуальних слідчих дій.

"При таких обставинах генеральний прокурор з метою доставити суддю Кицюка в органи правосуддя для вчинення необхідних процесуальних дій з тим, щоб або підтвердити або розвіяти підозри щодо нього звернувся з клопотанням, яке я підтримав щодо надання згоди на затримання та арешт судді", - зазначив Романюк.

За його словами, судді Вовк і Царевич також підозрюються в скоєнні злочину, передбаченого статтею 375 Кримінального кодексу України

Нагадаємо, в Раді зареєстровані постанови про арешт суддів Вовка, Кицюка і Царевич.