ua en ru

Судовий комітет Сенату США схвалив призначення Бретта Кавано у Верховний суд

Судовий комітет Сенату США схвалив призначення Бретта Кавано у Верховний суд Фото: Бретт Кавано (wikimedia.org)

За це рішення проголосували 11 членів комітету, проти - 10

Судовий комітет Сенату Сполучених Штатів Америки сьогодні, 28 вересня, схвалив призначення Бретта Кавано у Верховний суд. Про це повідомляє CBS News.

За це рішення проголосували 11 членів комітету, проти - 10.

Напередодні сенатор Джефф Флейк повідомив, що буде голосувати за призначення Кавано. Незгодні з таким рішенням на декілька хвилин заблокували його у ліфті.

Нагадаємо, раніше сьогодні президент США Дональд Трамп в черговий раз висловив підтримку номінованому їм на посаду судді Верховного суду Бретту Кавано, якого звинувачують в сексуальному насильстві. Він закликав Сенат проголосувати за кандидатуру Кавано.

Крім того, президент США розкритикував демократів, які виступають проти його номінанта, і обвинувачення на його адресу, а також назвав їх "ганебними".

Додамо, Бретт Кавано на слуханнях у Сенаті відкинув звинувачення у сексуальному насильстві. Кілька жінок звинуватили його в домаганнях на студентській вечірці на початку 80-х років. Зокрема, виступаючи в Сенаті, Кавано заявив, що не був присутній на вечірці, про яку говорили ймовірні жертви насильства. Юрист розповів, де він був у той вікенд, навів дати й імена друзів, з якими проводив час.