ua en ru

Судово-землевпорядна експертиза підтвердила, що землі смт Коцюбинське є територією Києва

Прокуратурою столиці у ході розслідування кримінальної справи, порушеної за фактом зловживання службовим становищем посадовими особами відділу земельних ресурсів у місті Ірпені при складанні, видачі і реєстрації у січні-березні 2009 року 501 державного акту на право власності на земельні ділянки загальною площею 72 га (смт Коцюбинське), отримано висновки судово-землевпорядної експертизи, проведеної Науково-дослідним інститутом геодезії та картографії. Про це повідомляє прес-служба прокуратури м. Києва.

Результати проведеної експертизи підтвердили, що вказані землі є територією міста Києва. З урахуванням цих фактів прокуратурою міста внесено подання до Київської міської державної адміністрації з вимогою терміново вжити заходів до фінансування програми розроблення та видачі державних актів на право постійного користування землями КП "Святошинське ЛПГ" з метою недопущення подальшого незаконного вилучення земель лісового фонду міста Києва.

Також прокуратурою міста поінформовано Київську міську раду, про необхідність вжиття заходів, спрямованих на недопущення незаконного вилучення земель столиці.

Нагадаємо, 15 березня Київрада прийняла звернення до Президента і ВР з проханням приєднати до території Києва смт Коцюбинське.