ua en ru

Доля "ПриватБанку" та інших топ-банків визначиться в березні 2016

Доля "ПриватБанку" та інших топ-банків визначиться в березні 2016 Фото: Ігор Коломойський

НБУ дав офіційний коментар щодо заяви нардепа Рибалки про питанні націоналізації "ПриватБанку"

Національний банк України (НБУ) проводить діагностику ТОП-20 банків, куди входить і "ПриватБанк". До кінця 2015 р. будуть визначені обсяги їх докапіталізації, а до кінця I кварталу 2016 р. банки повинні будуть зробити перші кроки щодо скорочення кредитування пов'язаних осіб. Про це РБК-Україна повідомила прес-служба НБУ у відповідь на запит щодо коментаря голови Комітету з питань фінансової політики та банківської діяльності Сергія Рибалка на брифінгу після закритого засідання комітету з питання ПАТ "ПриватБанк".

"Тому березень 2016 р. є референтною точкою для всіх ТОП-20 банків. Як і минулого разу, до банків, які не виконають ці умови, будуть застосовані відповідні заходи Національного банку. Ці вимоги - однакові для всіх банків", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, голова Комітету з питань фінансової політики та банківської діяльності Сергій Рибалка вже через кілька годин після своєї заяви про те, що НБУ розглядає питання націоналізації "ПриватБанку" сказав про те, що уряд і Нацбанк у будь-якому випадку повинні зробити все від них залежне, щоб фінустанова продовжувало ефективно працювати.