ua en ru

У Судані викрали громадянку Швейцарії

У Судані викрали громадянку Швейцарії Фото: викрадена в Судані Маргарет Шенкел (sudantribune.com)

Маргарет Шенкел протягом понад 20 років була волонтером

У Судані в регіоні Дарфур невідомий викрав громадянку Швейцарії гуманітарного працівника Маргарет Шенкел. Про це повідомило джерело в правоохоронних органах, передає Sudan Tribune.

Зі слів співрозмовника видання, Шенкел була викрадена зі столиці регіону Ель-Фашер: невідомий чоловік увірвався до будинку швейцарки з автоматичною зброєю, викрав її і зник у невідомому напрямку.

Джерело зазначило, що викрадач силою посадив жінку в білий автомобіль Land Cruiser, який зазвичай використовується для викрадення людей.

Прес-секретар Федерального департаменту закордонних справ країни Георг Фараго підтвердив викрадення громадянки Швейцарії, але не назвав її імені.

За інформацією видання, Маргарет Шенкел була волонтером протягом понад 20 років, зокрема вона очолювала центр для голодуючих дітей. Крім того, вона заснувала кілька гуманітарних центрів у Судані і працювала на сході, півночі і заході країни.

Нагадаємо, у вересні в Афганістані бойовики терористичного руху "Талібан" і терористичної організації "Ісламська держава" викрали 33 цивільних особи в повіті Куш Тепе провінції Джаузджан на півночі країни.