ua en ru

У Судані загинув американський журналіст, що працював на Донбасі

У Судані загинув американський журналіст, що працював на Донбасі Фото: Крістофер Аллен (twitter.com cjkallen)

В Україні Аллен висвітлював окупацію частин Донецької та Луганської областей

У Південному Судані загинув американський журналіст, який кілька років висвітлював події на Донбасі для ЗМІ світового рівня. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

"Крістофер Аллен був убитий під час роботи в Південному Судані. Він був серед 19 осіб, убитих 26 серпня під час боїв між урядовими військами і повстанцями в місті Кая в Південному Судані. Журналіст був закріплений за повстанцями протягом тижня", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, під час загибелі він був одягнений у куртку з написом Press ("Преса"). За даними повстанців, тіло вбитого знаходиться у військовому госпіталі в столиці Південного Судану, Джубі.

Наголошується, що в Україні журналіст висвітлював окупацію частин Донецької і Луганської областей, бойові дії на Донбасі, проблеми корупції, свободи слова і прав людини.

Крім того, він був одним з перших західних журналістів, які публікували матеріали про катастрофу літака рейсу MH17 на Донбасі. Його матеріали публікували The Independent, The Telegraph, Al Jazeera і Vice News.

Так, в Південний Судан Крістофер Аллен поїхав, щоб висвітлювати громадянську війну, яка почалася в 2013 році. В результаті конфлікту загинули десятки тисяч людей і понад 3,5 млн позбулися даху над головою.

Він писав про нашу війну. -EN BELOW - Від окупації Донецька до передової з Правимо сектором. Так і казав: "За освітою я іс...

Опубліковано Victoria Zhuhan 26 серпня 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що під Одесою жорстоко побили українського журналіста. Так, редактора газети "Наддністрянська правда" Романа Варшанидзе зловмисники побили в місті Овідіополь.