ua en ru

У судах знаходиться майже 70 справ про незаконну передачу землі уздовж українського кордону, - ДПСУ

У судах знаходиться майже 70 справ про незаконну передачу землі уздовж українського кордону, - ДПСУ Фото: Державна прикордонна служба (dn.gov.ua.jpg)

Наразі на всіх ділянках кордону судові рішення на користь держави прийнято стосовно 51 ділянки

У судах знаходиться майже 70 справ про незаконну передачу земельних ділянок уздовж українського кордону. Про це повідомляє Державна прикордонна служба України.

"На сьогоднішній день загалом на всіх ділянках кордону судові рішення на користь держави прийнято стосовно 51 ділянки. На розгляді перебуває ще майже 70 таких справ. Крім того, органами охорони кордону ведеться переоформлення земельних ділянок, які вже відведені та використовуються прикордонним відомством", - сказано у повідомленні.

Зазначається, що ДПСУ разом з правоохоронними органами й надалі проводитиме відповідну роботу, направлену на захист законних інтересів держави як на західній, так і на інших ділянках державного кордону України.

Нагадаємо, раніше головний військовий прокурор України Анатолій Матіос повідомив, що 150 кілометрів українського кордону з Угорщиною являють собою звичайні земельні ділянки і є приватними.

При цьому у ДПСУ заявили, що відомство в повному обсязі здійснює охорону кордону з Угорщиною в Закарпатській області, яка проходить поблизу приватних земділянок. "Держприкордонслужба вживає всіх дієвих заходів, щоб повернути в державну власність земельні ділянки, розташовані уздовж лінії державного кордону. На сьогодні співробітники Державної прикордонної служби у взаємодії з прокуратурою Закарпатської області вже повернули в державну власність 34 земельні ділянки загальною площею понад 132 га", - зазначалося у повідомленні.