ua en ru

Суд відмовив Telenor в перегляді рішень про відмову в припиненні виконавчого провадження щодо стягнення 1,7 млрд дол. на користь "ВимпелКому".

Вищий арбітражний суд (ВАС) відмовив норвезькій Telenor в перегляді рішень про відмову в припиненні виконавчого провадження щодо стягнення 1,7 млрд дол. на користь «ВимпелКому» за позовом компанії Farimex, пише РБК daily. В кінці березня цього року Арбітражний суд західно-сибірського округу розгляне касаційну скаргу Telenor, швидше за все вона також не буде задоволена, якщо Farimex не відкличе свій позов. В цьому випадку сторони конфлікту опиняться в складному положенні - формально позивач буде зобов'язаний наполягти на продажі акцій «ВимпелКому».

Telenor оскаржила визначення Арбітражного суду Москви від 3 червня 2009 р., постанову 9-го арбітражного апеляційного суду від 6 серпня 2009 р. і ухвалу Федерального арбітражного суду Московського округу від 9 листопада 2009 р., якими Telenor було відмовлено в призупиненні виконавчого провадження.

Федеральний арбітражний суд Московського округу 9 листопада 2009 р. підтвердив законність відмови судів попередніх інстанцій в припиненні старанного виробництва зі стягнення з Telenor на користь «ВимпелКому» 1,7 млрд дол. за позовом компанії Farimex. Telenor на початку квітня 2009 р. отримала ухвалу про порушення виконавчого виробництва.