ua en ru

Суд залишив без змін рішення, яким було відмовлено у задоволенні позову ДІФКУ до АНТК "Антонов" про стягнення 24 млн грн.

Київський апеляційний господарський суд виніс рішення щодо суперечки між Державною інноваційною фінансово-кредитною установою (ДІФКУ), АНТК "Антонов" і Міністерством промислової політики. Про це повідомляють в прес-службі юридичної фірмі "Ілляшев та Партнери", яка представляє інтереси АНТК.

Зокрема, суд залишив без змін рішення Господарського суду м. Києва, яким було відмовлено у задоволенні позову ДІФКУ до АНТК та Міністерства промислової політики про стягнення з них 24 млн грн.

У 1998 р. Держіннофонд, правонаступником якого є ДІФКУ, уклав договір про фінансування пріоритетної державної програми розробки і сертифікації пасажирського літака АН-140. Гарантом за договором виступило Мінпромполітики. З передбачених держбюджетом 20 млн грн Держіннофонд перерахував АНТК ім. О.К. Антонова тільки 16 млн. В 2001 р. Держіннофонд звернувся до суду з позовною заявою до АНТК по стягненню більш ніж 24 млн грн (зроблена за договором виплата з урахуванням інфляційних процесів).

Суд погодився з доводами адвокатів, які представляє інтереси АНТК, про те, що держпрограма не була закінчена в повному обсязі з вини інноваційного фонду, відповідно, кошти поверненню не підлягають.

В свою чергу, 10 грудня Верховний суд України відмовив ДІФКУ в спробі оскаржити судові рішення про стягнення з ДІФКУ невиплачених 4 млн грн. Відповідний позов АНТК було задоволено рішенням господарського суду м. Києва, яке залишене без змін Київським апеляційним господарським судом та Вищим господарським судом.

"Відповідно, АНТК отримав право на примусове (через органи державної виконавчої служби) стягнення боргу з інноваційної компанії. Ми не виключаємо і кроки щодо арешту рахунків і майна ДІФКУ", - коментують ситуацію в "Ілляшев та Партнери".