ua en ru

Суд зобов'язав "Воля-кабель" сплатити штраф в розмірі 1 млн грн за завищення тарифів на послуги кабельного телебачення.

Господарський суд міста Києва підтвердив правомірність рішення Антимонопольного комітету України щодо накладення 3 млн грн штрафу на ВАТ «Воля-кабель», ВАТ «Інтернет відео комунікації» та ВАТ «Київські телекомунікаційні мережі» за завищення тарифів на послуги кабельного телебачення. Про це сьогодні заявив виконувач обов'язків голови АМКУ Олександр Мельниченко, повідомляє прес-служба комітету.

Рішення відмовити зазначеним компаніям у позовах про визнання рішення АМКУ недійсним Господарський суд міста Києва прийняв 13 листопада цього року. «Причому суд задовольнив у повному обсязі зустрічний позов з нашого боку про примусове виконання рішення Антимонопольного комітету та стягнення штрафу з трьох операторів кабельного телебачення, які є пов'язаними між собою відносинами контролю і фактично являються єдиним суб'єктом господарювання, - наголосив О.Мельниченко. - Суд оцінив рішення комітету, і прийняте колегіально судом рішення є не лише законним і обґрунтованим, а й морально виваженим та таким, що захищає інтереси тисяч киян».

О.Мельниченко нагадав, що прийнятим у липні цього року рішенням комітет оштрафував ВАТ «Воля-Кабель», ВАТ «ІВК» та ВАТ «КТМ» на 1 млн грн кожне за зловживання монопольним становищем та зобов'язав підприємства знизити до економічно обґрунтованого рівня тарифи на послуги, якими сьогодні користується 465 тисяч споживачів.