ua en ru

Суд завтра розгляне питання зупинки конкурсу на посаду керівника "Борисполя"

Суд завтра розгляне питання зупинки конкурсу на посаду керівника "Борисполя" Фото: Володимир Омелян

За словами Володимира Омеляна, "олігархи і напіволігархи" заблокували цей процес

Суд завтра, 20 листопада 2015 року, розгляне питання зупинки конкурсу на посаду керівника аеропорту "Бориспіль". Про це кореспонденту РБК-Україна повідомив заступник міністра інфраструктури України (МІУ) Володимир Омелян.

"Завтра суд розгляне питання зупинки конкурсу на посаду керівника аеропорту "Бориспіль", - сказав він.

Як зазначив Омелян в Facebook, на початку січня 2015 року, коли МІУ почали відбір кандидатів на посади керівників провідних держкомпаній, "олігархи і напіволігархи" заблокували цей процес рішенням суду.

"На початку січня цього року, коли ми вирішили призначити керівників провідних компаній шляхом прозорого відбору, олігархи і напіволігархи, переконавшись, що ми серйозно це робимо, моментально заблокували нас рішенням суду", - написав він.

Завтра суд по конкурсу на керівника аеропорту "Бориспіль".Конкурс на керівника Укрпошти вже заблоковано.На початку січ...

Posted by Volodymyr Omelyan on 19 ноября 2015 г.

Від джерела на авіаційному ринку РБК-Україна вдалося отримати копію ухвали суду. Позов до Окружного адміністративного суду Києва подав 18 листопада виконувач обов'язків гендиректора аеропорту "Бориспіль" Євген Дихне, який вимагає визнати протиправним та скасувати наказ про проведення конкурсу на посаду керівника "Борисполя", про що нещодавно оголосило Мінінфраструктури.

Суд відкрив провадження в адміністративній справі та призначив попереднє судове засідання на 11:00 п'ятниці 20 листопада.

Нагадаємо, 11 вересня міністр інфраструктури Андрій Пивоварський підписав наказ про оголошення конкурсу на посаду генерального директора держпідприємства "Міжнародний аеропорт "Бориспіль". Це була друга спроба нинішньої команди міністерства знайти повноцінного керівника для цього підприємства.

Першу спробу було заблоковано зусиллями менеджера, який раніше працював в авіакомпанії Ігоря Коломойського.