ua en ru

Суд заборонив НБУ ліквідувати "Укргазпромбанк"

Суд заборонив НБУ ліквідувати "Укргазпромбанк" Фото: "Укргазпромбанк"

Відповідну ухвалу за позовом покупця неплатоспроможного банку Primestar Energy FZE прийняв Господарський суд міста Києва

Господарський суд міста Києва схвалила заборона Національному банку України (НБУ) і Фонд гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) приймати рішення про ліквідацію ПАТ "Укргазпромбанк". Інформація про міститься в рішенні суду, опублікованому з Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Зокрема, у документі йдеться про заборону Фонду гарантування вкладів фізичних осіб та Національному банку України приймати рішення щодо ліквідації ПАТ "Укргазпромбанк" і/або відкликати його банківську ліцензію. Крім того, в постанові йдеться про заборону НБУ блокувати і/або закривати кореспондентський рахунок ПАТ "Укргазпромбанк" у Нацбанку, а також заборону ФГВФО та НБУ призначати ліквідатора банку і обмежувати полномоция корпоративних органів управління ПАТ "Укргазпромбанку".

Позов був поданий компанією Праймстар Енерджі ФЗЕ (Primestar Energy FZE), як НБУ прийняв Постанову від 14 вересня 2015 р. №602 про ліквідацію "Укргазпромбанку". Як повідомляв ФГВФО, рішення було пов'язане з тим, що інвестор не виконав свої зобов'язання щодо приведення діяльності банку у відповідність з вимогами законодавства України про дотримання нормативів капіталу та ліквідності. Зокрема, інвестор повинен був докапіталізувати банк протягом місяця з дня укладення договору про купівлю-продаж неплатоспроможного банку.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що НБУ відкликає ліцензію у "Дельта банку".