ua en ru

Суд заборонив КПУ та організації "Юго-Восток" проводити акції до Дня Харкова

Харківський окружний адміністративний суд заборонив міській організації Комуністичної партії України та організації "Юго-Восток" проводити масові заходи до Дня Харкова 23 серпня.

Харківський окружний адміністративний суд заборонив міській організації Комуністичної партії України та організації "Юго-Восток" проводити масові заходи до Дня Харкова 23 серпня. Про це йдеться в повідомленні прес-служби прокуратури Харкова.

"Згідно із законодавством, єдиним органом влади, який може звернути до суду з позовом про обмеження права на мирне зібрання, є місцевий орган самоврядування. Однак прокуратура не могла стояти осторонь у такий складний для держави час, коли соціально-політична обстановка у державі напружена і подібні збори можуть нести небезпеку для харків'ян. Тому ми звернулися до міської ради з листом, в якому рекомендували ініціювати звернення до суду з відповідним позовом", - повідомили прокурор Харкова Євген Попович.

За його словами, тепер прокуратура буде контролювати належне виконання цих судових рішень.

"Я нагадую, що за невиконання судового рішення Кримінальний кодекс України передбачає до 8 років позбавлення волі (ст.382 КК України). І в разі, якщо судове рішення про заборону масових зібрань цим двом організаціям не буде виконано, прокуратура буде наполягати на суворому покаранні порушників. Тим більше, що діяльність ТОВ "Юго-Восток" взагалі заборонено рішенням суду", - підкреслив прокурор.

Нагадаємо, 20 серпня Харківський окружний адміністративний суд заборонив організацію "Юго-Восток" за загрозу суверенітету України.