ua en ru

Суд заочно арештував екс-міністра доходів і зборів Клименка

Суд заочно арештував екс-міністра доходів і зборів Клименка Фото: Олександр Клименко

Суд постановив обрати підозрюваному Клименку запобіжний захід у вигляді тримання під вартою

Апеляційний суд міста Києва 8 лютого 2017 року заочно арештував екс-міністра доходів і зборів України Олександра Клименка. Про це йдеться у повідомленні прес-служби суду.

Як зазначається, колегія суддів розглянула апеляційну скаргу захисника Клименка на ухвалу слідчого судді Печерського районного суду міста Києва від 30 січня 2015 року, якою екс-міністру обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

За результатами розгляду апеляції суд постановив частково задовольнити апеляційну скаргу й скасувати ухвалу слідчого судді Печерського районного суду міста Києва від 30 січня 2015 року.

"Постановити нову ухвалу, якою клопотання слідчого другого слідчого відділу управління спеціальних розслідувань Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою відносно Клименка О.В. - задовольнити; обрати підозрюваному Клименку О.В. запобіжний захід у вигляді тримання під вартою", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, після затримання особи і не пізніш як через 48 годин з часу її доставки до місця кримінального провадження слідчий суддя, суд за участю підозрюваного, обвинуваченого розглядає питання про застосування обраного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою або його зміну на більш м’який запобіжний захід, про що постановляє ухвалу.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Головна військова прокуратура ГПУ викликала на допит Клименка.