ua en ru

Суд взяв під варту прибічника терористів, який фінансував ЛНР

Суд взяв під варту прибічника терористів, який фінансував ЛНР Фото: бойовик ЛНР (dnr-news.com)

Підозрюваному загрожує позбавлення волі на строк від 5 до 8 років

У Луганській області взято під варту прибічника терористів, громадянина України, який здійснював фінансування силового блоку терористичної організації ЛНР. Про це повідомляє прес-служба прокуратури області.

"З 2014 року вказаний громадянин обіймав посаду так званого "генерального директора" одного з захоплених державних підприємств Луганщини, що знаходиться на тимчасово непідконтрольній українській владі території області", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що перебуваючи на зазначеній посаді, чоловік підписував договори на поставку продукції комбінату, здійснював сплату податків до так званого "бюджету терористичної організації ЛНР", звідки фінансувався силовий блок терористичної організації. Йдеться про так звані "Генеральну прокуратуру ЛНР", "Міністерство державної безпеки ЛНР", "Міністерство внутрішніх справ ЛНР" тощо.

Наразі поплічнику терористів повідомлено про підозру та взято під варту на 60 діб. Підозрюваному загрожує позбавлення волі на строк від 5 до 8 років та конфіскація майна.

Нагадаємо, раніше в районі АТО на контрольному посту "Березове" правоохоронці зупинили автівку, в якій виявили символіку ДНР, жетон батальйону "Восток" та списки терористів.