ua en ru

Суд взяв під варту росіянина, затриманого ЗСУ у ході бойового зіткнення з бойовиками

Суд взяв під варту росіянина, затриманого ЗСУ у ході бойового зіткнення з бойовиками Фото: суд взяв під варту росіянина, який воював на боці бойовиків ЛНР

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває

Сєвєродонецький міський суд Луганської області взяв під варту росіянина, затриманого українськими військовими у ході бойового зіткнення з бойовиками так званої "Луганської народної республіки" (ЛНР). Про це йдеться у повідомленні прес-служби прокуратури Луганської області.

Як зазначається, прокуратура здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні стосовно громадянина Російської Федерації за фактом участі у діяльності терористичної організації ЛНР.


"Громадянин Російської Федерації, комендант окремої мотострілкової бригади терористичної організації ЛНР, перебуваючи у складі диверсійно-розвідувальної групи, був затриманий військовослужбовцями Збройних сил України безпосередньо під час бойового зіткнення", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, наразі йому повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 КК України (участь у діяльності терористичної організації).

"Слідчим суддею Сєвєродонецького міського суду Луганської області стосовно підозрюваного обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває, проводяться необхідні слідчі дії", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що бойовики обстріляли пасажирський мікроавтобус біля контрольно-пропускного пункту в'їзду-виїзду "Зайцеве" (Донецька область), одна людина отримала поранення.