ua en ru

Суд виніс вирок співробітнику київського Палацу Спорту за фактом загибелі спортивного журналіста

Печерський районний суд Києва оголосив вирок начальнику відділу підготовки заходів Палацу спорту, з вини якого в листопаді 2012 р. загинув спортивний журналіст Юрій Данилов. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Печерського району м. Києва.

Встановлено, що причиною нещасного випадку стало грубе порушення службовцям інструкції з дотримання безпеки при виконанні демонтажних робіт. Зокрема, не переконавшись у відсутності в залі сторонніх людей, начальник відділу наказав підлеглим розпочати роботи зі встановлення сцени для концерту. Під час демонтажу цього устаткування утворилося технологічний отвір, шириною близько одного метра, в яку впав журналіст. Від отриманих травм Данилов загинув на місці.

Вироком суду посадовця визнано винним за ч. 2 ст. 272 КК України. Чиновника засуджено до 5 років позбавлення волі з випробувальним терміном на 2 роки. Крім того, суд позбавив засудженого права обіймати посади на підприємствах, установах і організаціях всіх форм власності, пов'язаних з безпекою виробництва терміном на 2 роки.

Нагадаємо, трагічний випадок стався 11 листопада 2012 р. після закінчення хокейного матчу Україна-Польща, який висвітлював Данилов.