ua en ru

Суд з другої спроби відсторонив директора Інституту агроекології, затриманого на хабарі

Суд з другої спроби відсторонив директора Інституту агроекології, затриманого на хабарі Фото: Орест Фурдичко (facebook.com-Орест Фурдичко)

Фурдичка відсторонили на 60 діб

Директора Інституту агроекології і природокористування Національної академії аграрних наук України Ореста Фурдичка, затриманого на хабарі 300 тис. доларів, суд відсторонив від посади. Про це повідомляє "Слово і діло".

Рішення було ухвалено Солом'янським районним судом міста Києва в результаті розгляду повторного клопотання прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури. Зазначається, що рішення було задоволено частково і Фурдичка відсторонили на 60 діб. Засідання відбулось у п'ятницю, 12 грудня.

Фурдичка затримали 30 грудня 2017 року після отримання ним 300 тис. доларів хабара від компанії "Сател Українка". Він вимагав ці гроші у засновника компанії, діючи у змові з колишнім директором підприємства. За винагороду в загальній сумі 500 тис. доларів Фудичко пообіцяв не розривати договір спільної діяльності із будівництва житлового комплексу на земельній ділянці Інституту. Наразі у справі є двоє підозрюваних Фурдичко і колишній директор "Сател Українка".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що суд не зміг відсторонити від посади Ореста Фурдичка.