ua en ru

Суд вдруге скасував ліквідацію банку "Союз"

Суд вдруге скасував ліквідацію банку "Союз" Фото: суд знову скасував ліквідацію банку "Союз"

Неправомірність дій НБУ та Фонду гарантування вкладів по закриттю фінустанови визнана судом повторно

Окружний адміністративний суд Києва 12 липня в повному обсязі задовольнив позов до Національного банку України (НБУ) і Фонду гарантування вкладів фізосіб (ФГВФО) про неправомірність ліквідації АТ "КБ "Союз". Відповідне рішення внесено в ЄДРСР.

Згідно з документом, підставою для прийняття судом такого рішення став той факт, що в акті безвиїзного нагляду від 15 березня зазначено десять порушень, однак за інформацією НБУ, наданої суду, порушень було виявлено лише три. У той же час, в процесі судових слухань 22 червня сформулювати і обґрунтувати відповідачі змогли тільки два порушення.


В результаті 12 червня суд прийняв рішення зобов'язати Нацбанк відновити роботу банку "Союз" в повному обсязі, тобто в якості діючого банку, а також підключити банк до всіх систем обслуговування та контролю, до яких він був приєднаний раніше.

Таким чином Окружний адміністративний суд Києва вдруге визнав протиправним і скасував рішення Нацбанку про ліквідацію банку "Союз". Перше рішення НБУ було скасовано судом ще 28 березня, проте регулятор повторно ліквідував фінустанову 28 квітня.

Як повідомлялось раніше, НБУ вирішив знову ліквідувати банк "Союз".