ua en ru

Суд тимчасово заборонив АМКУ стягувати штраф в 1 млрд гривень з "Укртатнафти"

Суд тимчасово заборонив АМКУ стягувати штраф в 1 млрд гривень з "Укртатнафти" Фото: суд призупинив стягнення штрафу з "Укртатнафти"

Наступне слухання призначено на 7 серпня

Господарський суд Києва задовольнив клопотання ПАТ "Укртатнафта" про заходи забезпечення позову і зупинив дію рішення АМКУ №126 від 23 березня в частині накладення на компанію штрафу 1,003 млрд гривень. Про це йдеться в ухвалі суду від 26 липня 2017 року.

Згідно з матеріалами справи, в своєму клопотанні "Укртатнафта" аргументувала своє прохання тим, що сплата штрафу зробить неможливим оплату імпортного азербайджанської нафти й взагалі може призвести до банкрутства і зупинки Кременчуцького НПЗ.

Суд постановив, призупинити стягнення штрафу до винесення судом остаточного рішення за позовом "Укртатнафти" до АМКУ про скасування рішення про накладення штрафу.

Наступне слухання у цій справі призначено на 7 серпня.

Нагадаємо, Антимонопольний комітет України оштрафував ПАТ "Транснаціональна фінансово-промислова нафтова компанія "Укртатнафта" і ще 5 підприємств афілійованих із групою Приват на 1 371 269 000 669 гривень.

Компанії оштрафовані за порушення у вигляді антиконкурентних узгоджених дій, які стосуються спотворення результатів аукціонів з продажу нафти сирої і газового конденсату, які проводилися в березні-липні 2015 року.