ua en ru

Суд повернув паспорт екс-нардепу Мартиненко

Суд повернув паспорт екс-нардепу Мартиненко Фото: Микола Мартиненко (РБК-Україна)

У САП заявили, що говорити про те, чи залишиться у Мартиненка паспорт й надалі, треба ближче до грудня

Солом'янський районний суд Києва продовжив обов'язки для колишнього депутата Верховної Ради України, але повернув йому паспорт громадянина України. Про це РБК-Україна повідомив прес-секретар Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Ярослав Гордієвич.

"Обов'язки по Мартиненко продовжили на два місяці, однак погодились на повернення йому паспорта громадянина України", - сказав Гордієвич.

Він зазначив, що кожні два місяці ці положення переглядаються, тож говорити про те, чи залишиться у Мартиненка паспорт й надалі треба ближче до грудня.

Разом з тим, за словами Гордієвича, народний депутат досі зобов’язаний прибувати до детектива Національного антикорупційного бюро України, прокурора САП, слідчого та судді за першою вимогою, а також повідомляти про зміну місця знаходження.

Нагадаємо, у серпні Солом'янський районний суд Києва частково задовольнив клопотання прокуратури про продовження запобіжного заходу у вигляді взяття на поруки колишньому народному депутату України Миколі Мартиненку до 17 жовтня 2017 року.

Відзначалося, що згідно з рішенням суду, Мартиненко може залишати територію Києва і Київської області, що заборонялося йому попередньої запобіжним заходом.