ua en ru

Суд повернув громаді Києва земельну ділянку вартістю 181 млн гривень

Суд повернув громаді Києва земельну ділянку вартістю 181 млн гривень Фото: ГПУ

Спірні землі мали загальну площу понад 86,6 гектарів

Суд повернув громаді Києва земельну ділянку, вартість якого становить 181 млн гривень. Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України (ГПУ).

"Генеральна прокуратура України пред'явила до господарського суду міста Києва позов, за результатами розгляду якого 21.09.2016 судом відновлені права територіальної громади Києва на спірні землі загальною площею понад 86,6 га і вартістю за нормативною грошовою оцінкою понад 181 млн гривень", - наголошується в повідомленні.

Як зазначається, що ГПУ встановила, що деякі особи з метою незаконного заволодіння землею територіальної громади міста Києва неправомірно створювали кооперативи, які відповідно до законодавства мають право на безоплатне отримання земельних ділянок для житлового будівництва. Згодом після отримання статусу кооперативу такі юридичні особи на підставі рішень органів самоврядування безоплатно отримували земельні ділянки значної площі.

Так, в 2007 році відносно обслуговуючого кооперативу житлового кооперативу "Текстильник" Київською міською радою прийнято рішення про безоплатну передачу йому у власність і користування земельної ділянки, розташованих у Голосіївському районі столиці.

При цьому в ГПУ встановили, що фактично дана юридична особа в розумінні чинного законодавства житловим кооперативом не є, а отже, не мала права на безкоштовне отримання землі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ГПУ затримала директора держпідприємства на хабарі в 20 тис. доларів.