ua en ru

Суд повернув "Надра України" ще 35% частки у видобутку газу на Сахалінському родовищі

Суд повернув "Надра України" ще 35% частки у видобутку газу на Сахалінському родовищі

Суд повернув НАК "Надра України" ще 35% частки у видобутку газу на Сахалінському родовищі. Про це повідомляє прес-служба Міністерства екології та природних ресурсів України.

"14 січня Київський апеляційний господарський суд залишив без задоволення апеляційну скаргу компанії "Голден Деррік", тим самим фактично повернув НАК "Надра України" ще 35% частки у видобутку газу на Сахалінському родовищі", - йдеться в повідомленні.

За словами міністра екології та природних ресурсів Ігоря Шевченка, НАК мала три судові справи щодо повернення державних активів на цьому родовищі. Два суду були виграні в грудні 2014 р., і третій (останній) - зараз.

"Зараз йде кропітка робота для наших юридичних служб - відстояти інтереси держави в судах і повернути у державну власність активи, виведені попередньою владою, анулювати ліцензії та спецдозволу, що їх було видано всупереч закону та інтересам держави. Попереду у нас ще не один суд, в тому числі і по компанії "Голден Деррік", - зазначив міністр.

Нагадаємо, у 2012-2013 рр. минулим керівництвом "Надра України" були продані фірмі "Голден Деррік" за трохи більше ніж 20 млн грн частки в трьох об'єднаннях, які видобувають газ на одному з найбільших газових родовищ України - Сахалінському. Завдяки цьому, згідно з даними НАК, всього за два роки "Голден Деррік" змогла заробити близько 120 млн грн. Але компанія так і не розрахувалася з НАК за викуплені державні частки в бізнесі. Сума боргу на сьогодні становить 12,75 млн грн.

В середині листопада Генпрокуратура висунула обвинувачення екс-керівництва "Надра України", який продав Сахалінське родовище.