ua en ru

Суд повернув державі 18 га лісу в Київській обл., що належали родині Арбузова

Києво-Святошинський районний суд повернув державі 18 га лісу в Київській області, що належали родині колишнього першого віце-прем'єр-міністра України Сергія Арбузова.

Києво-Святошинський районний суд повернув державі 18 га лісу в Київській області, що належали родині колишнього першого віце-прем'єр-міністра України Сергія Арбузова. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Київської області.

"За позовом прокуратури Київської області через суд повернуто в державне користування 18 га лісу, які були незаконно передані родині колишнього віце-прем'єр-міністра України Сергія Арбузова. Ця лісова ділянка знаходиться в с. Дмитрівка Києво-Святошинського району і повинна використовуватися для культурно-оздоровчих та рекреаційних цілей", - йдеться в повідомленні.

Як встановлено прокурорською перевіркою, користувачі лісу використовували його з порушенням вимог законодавства.

Зокрема, без дозволу органів лісового господарства звели на ділянці капітальні споруди, що призвело до пошкодження лісових насаджень і завдало тим самим шкоди навколишньому середовищу.

Суд підтримав позицію прокуратури області та задоволено позов про розірвання договору про довгострокове користування лісовою ділянкою та повернув його у користування Державного підприємства "Київське лісове господарство".