ua en ru

Суд повернув будинок Сікорського в держвласність

Суд повернув будинок Сікорського в держвласність Фото: будинок Сікорського повернули в держвласність

Будівлю практично зруйновано після 15 років "ремонту"

Київський апеляційний господарський суд залишив в силі рішення суду першої інстанції, який повернув у державну власність будинок авіаконструктора Ігоря Сікорського, який визнано історичною цінністю. Про це йдеться в повідомленні прес-служби військової прокуратури Центрального регіону України.

Зазначимо, у 2000 році між підприємством Міноборони "Готель "Козацький" та Міжнародним благодійним фондом "Музей історії повітроплавання і авіації ім. Сікорського" був укладений договір оренди державного майна – нежитлового триповерхової будівлі площею 1460 кв. м в Києві, де народився і виріс винахідник першого у світі вертольота авіаконструктор Ігор Сікорський. За умовами договору, орендар повинен був відремонтувати та забезпечити охорону будівлі.


"Протягом 15 років міжнародний благодійний фонд утримував будинок з грубими порушеннями вимог санітарного стану, що призвело до повного знищення будівлі. Після перегляду справи в апеляційному порядку рішення господарського суду, яким задоволено позовні вимоги військової прокуратури щодо повернення історичної будівлі у державну власність, вступило в законну силу", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, міжнародному аеропорту "Київ" присвоїли ім'я авіаконструктора Сікорського.