ua en ru

Суд у США схвалив операцію по об'єднанню US Airlines і American Airlines

Суд Нью-Йорка схвалив угоду щодо об'єднання американських авіакомпаній American Airlines і US Airlines, яке призведе до створення найбільшого в світі авіаперевізника, передає Associated Press.

Компанії оголосили про укладення угоди 14 лютого 2013 р., після того як пропозиція була схвалена директорами обох компаній. Дозвіл суду знадобилося компаніям, так як American Airlines знаходиться в стані банкрутства. Угода також повинна бути схвалена антимонопольними органами США. Закриття угоди очікується восени 2013 р.

У тому випадку, якщо операція буде схвалена, це призведе до створення найбільшого за обсягом перевезень і пасажиропотоком перевізника.

Компанія, як планується, збереже назву American Airlines, а її штаб-квартира буде знаходитися в Форт-Уорт, штат Техас. У розпорядженні компанії будуть знаходиться 950 літаків, які будуть здійснювати 6,7 тис. рейсів на день.

Очікується, що нову компанію очолить директор US Airways Дуглас Паркер, у той час як керівник American Airlines Том Хортон покине свій пост, а також вийде зі складу ради директорів. Кредиторам US Airways будуть належати 28% акцій, в той час як 73% будуть належати акціонерам American Airlines.