ua en ru

Суд в Одесі заборонив "Правому сектору", КПУ і анархістам масові зібрання та заходи 7 листопада

Суд в Одесі заборонив "Правому сектору", КПУ і анархістам масові зібрання та заходи 7 листопада

Одеський окружний адміністративний суд 6 листопада розглянув адміністративний позов виконавчого комітету Одеської міської ради до політичної партії "Союз анархістів України", одеського обласного комітету політичної партії "Комуністична партія України", громадської організації "Комітет захисту громадян", політичної партії "Правий сектор", громадської організації "Рада громадської безпеки". Про це повідомили у прес-службі Одеського окружного адмінсуду.

Позивач просив суд обмежити згадані організації в реалізації права на мирні зібрання шляхом заборони 07.11.2014 р. проведення масових публічних заходів, а саме: зборів, мітингів, пікетів, маніфестацій, демонстрацій, маршів і будь-яких інших мирних зібрань за адресою: м. Одеса, Соборна площа, пам'ятник Воронцову, вул. Дерибасівська, Одеський національний академічний театр опери та балету, Думська площа, вул. Рішельєвська, вул. Пушкінська, вул. Пантелеймонівська, площа Куликове поле.

"Заборонити відповідачам встановлювати намети, будь-які інші споруди, в тому числі збірно-розбірні, встановлювати та/або використовувати звуковідтворювальну апаратуру (гучномовці, динаміки і т.д.), автомобілі, інші транспортні засоби, у тому числі причепи та напівпричепи та інше обладнання з метою проведення зборів, мітингів, пікетів, маніфестацій, демонстрацій, маршів і будь-яких інших мирних зібрань за вказаними вище адресами", - йдеться в повідомленні.

Вислухавши пояснення сторін і дослідивши докази, а також враховуючи суспільно-політичну ситуацію у країні, суд дійшов висновку, що в даний час при проведенні мирних заходів існує висока ймовірність виникнення протистояння та конфліктних ситуацій між учасниками акцій та особами, які не беруть у них участь, що може привести до виникнення заворушень або вчинення злочинів. Цим створюється загроза охороні здоров'я населення та захисту прав і свобод інших людей.

"З урахуванням встановлених у судовому засіданні фактів, суд дійшов висновку, що в інтересах національної безпеки, з метою забезпечення правопорядку, запобігання вчиненню злочинів, правопорушень, а також для охорони здоров'я населення, захисту прав і свобод жителів міста Одеси, адміністративний позов виконавчого комітету Одеської міської ради належить задовольнити частково:

- Обмежити право на мирне зібрання шляхом заборони політичній партії "Союз анархістів України" проведення демонстрації 07.11.2014 року з 11:00 до 13:00 за маршрутом: Соборна площа, пам'ятник Воронцову, вул. Дерибасівська, Одеський національний академічний театр опери та балету, Думська площа, і мітингу на Думській площі.

- Обмежити право на мирне зібрання шляхом заборони Одеському обласному комітету Комуністичної партії України проведення 07.11.2014 року з 10:00 до 14:00 демонстрації за маршрутом: Оперний театр - вул. Рішельєвська - Пантелеймонівська до пл. Куликове поле, і мітингу на Куликовому полі.

- Обмежити право на мирне зібрання шляхом заборони громадській організації "Комітет захисту громадян" проведення 07.11.2014 р з 9:00 до 22:00 мітингу-ходи "На підтримку єдності України та на підтримку бійців АТО", за маршрутом: Соборна площа, пам'ятник Воронцову, вул. Дерибасівська, вул. Рішельєвська, Одеський академічний театр опери та балету, Думська площа, вул. Пантелеймонівська, площа Куликове поле, 1 (біля Будинку профспілок).

- Обмежити право на мирне зібрання шляхом заборони партії "Правий сектор" проведення 07.11.2014 р з 10:00 до 16:00 громадського заходу "Марш Правого сектора і карателів-бойовиків" за маршрутом: Соборна площа, вул. Дерибасівська, вул. Рішельєвська, вул. Пушкінська, Куликове поле.

- Обмежити право на мирне зібрання шляхом заборони громадській організації "Рада громадської безпеки" проведення антикомуністичного маршу 07.11.2014 року з 10:00 до 15:00 за маршрутом: Соборна площа, вул. Дерибасівська, вул. Рішельєвська, Куликове поле", - йдеться в повідомленні.

В задоволенні решти позовних вимог - відмовлено.