ua en ru

Суд у Дніпропетровську підтвердив перемогу Бандурова в 79 окрузі

Дніпропетровський окружний апеляційний суд сьогодні, 24 листопада остаточно підтвердив перемогу Володимира Бандурова на виборах в 79 окрузі.

Як повідомляється, суд не задовольнив позов кандидата, який програв Олександра Григорчука і залишив без змін рішення Запорізького окружного адміністративного суду, що підтверджує законність підсумкового протоколу окружної комісії.

"Суд не вбачає протиправності у діях ОВК № 79 під час складання протоколу окружної виборчої комісії про підсумки голосування в одномандатному виборчому окрузі № 79 з поміткою «Уточнений» від 09.11.2014 та внесення до нього відомостей про 149 недійсних виборчих бюлетенів", - йдеться в постанові Запорізького окружного адміністративного суду від 20 листопада 2014 р.

Програвши вибори, кандидат Григорчук вже через суди намагався оскаржити рішення окружної та Центральної виборчої комісії і тим самим змінити офіційні результати виборів.

Юристами переможеного кандидата було подано 5 позовів у Запорізький окружний адміністративний суд про визнання виборів недійсними. По всім 5 позовами представники Григорчука програли.

Сьогодні, 24 листопада закінчився останній судовий розгляд у Дніпропетровському апеляційному окружному суді. Суд остаточно підтвердив законність дій окружної виборчої комісії в 79 окрузі і перемогу Бандурова.

"Апеляційний суд вважає, що судом першої інстанції повно встановлені обставини справи та надана правильна юридична оцінка. У зв'язку з чим підстави для задоволення апеляційної скарги та скасування постанови суду відсутні.... Ухвала суду є остаточною і оскарженню не підлягає", - йдеться в постанові суду від 24 листопада.

Раніше перемога Бандурова була прогнозована багатьма політичними аналітиками. В ході проведення самих виборів, провідні соціологічні компанії України фіксували більш ніж 10% перевага Бандурова над своїм найближчим конкурентом.

Тепер же, програвши вибори і суди, представники кандидата, який програв через ЗМІ поширюють неправдиву інформацію про нібито масових порушеннях під час перерахунку бюлетенів. За наявною інформацією тиск вже виявляється і на членів ЦВК з вимогою провести перерахунок голосів у 79 окрузі на користь кандидата Григорчука.