ua en ru

Суд збільшив заставу фігуранту "газової справи" Рябошапці до 100 млн гривень

Суд збільшив заставу фігуранту "газової справи" Рябошапці до 100 млн гривень Фото: Апеляційний суд Києва збільшив заставу Олегу Рябошапці

Заставу збільшено з 1,5 млн гривень до понад 100 млн гривень

Апеляційний суд Києва збільшив заставу учаснику та одному з організаторів корупційної схеми з незаконного продажу скрапленого газу, видобутого в межах договорів про спільну діяльність з "Укргазвидобуванням" Олегу Рябошапці до 100 млн гривень, передає кореспондент РБК-Україна.

Зазначимо, Апеляційний суд розглянув скаргу Спеціалізованої антикорупційної прокуратури на рішення Солом'янського районного суду Києва про арешт Рабошапки на 2 місяці з можливістю внесення застави в 1,5 млн гривень.


"Колегія суддів ухвалила апеляційну скаргу задовольнити частково... Застосувати до Рябошапки запобіжний захід у вигляді утримання під вартою на 60 діб до 13 серпня з можливістю внесення застави у розмірі 100,594 млн грн ", – постановив суддя.

За словами адвоката Рябошапки, зараз застава по двом справам складає понад 200 млн грн. Крім того, він додав, що захист має намір оскаржити розмір застави по другому кримінальному провадженню, де також призначено заставу в розмірі 100 млн грн.

Нагадаємо, раніше суд на 2 місяці заарештував фігуранта справи по "газових схемам" Рябошапку.