ua en ru

Суд в США ухвалив рішення не обмежувати міграційний указ Трампа

Суд в США ухвалив рішення не обмежувати міграційний указ Трампа Фото: суд (Pixabey)

Суд відхилив прохання гавайської влади, яка стала першою, хто оскаржив указ Трампа

У США Апеляційний суд відмовився знову обмежити дію нових правил про в'їзд в США для громадян шести країн. Про це повідомляє ВВС.

Як зазначає видання, тим самим суд відхилив прохання гавайської влади, яка стала першою, хто оскаржив указ Трампа в його нинішній редакції.

Верховний суд США дозволив Трампу частково заборонити в'їзд громадянам шести мусульманських країн (Іран, Ємен, Лівія, Сирія, Сомалі та Судан) в червні цього року. Заборона на в'їзд буде діяти до тих пір, поки суд не розгляне скаргу на рішення нижчих інстанцій, які заблокували указ президента США на невизначений термін.

Як повідомлялося раніше, більшість американців підтримує міграційний указ президента Сполучених Штатів Америки (США) Дональда Трампа, свідчать результати опитування POLITICO і Morning Consult.

"Більшість американців схвалює введений президентом Трампом заборона на в'їзд в США для громадян 6 переважно мусульманських країн", - йдеться в звіті.

Згідно з результатами опитування, за заборону на в'їзд в США для громадян шести країн висловилися 60% респондентів, проти - 28% осіб. Відзначається, що серед республіканців указ Трампа підтримують 84% і лише 9% незадоволені ним.

Заборона також користується популярністю серед незалежних виборців: 56% висловилися за нього, 30% - проти. Серед демократів заборона підтримали трохи більше 40%, 46% висловилися проти.

Нагадаємо, США ввели нові вимоги для видачі віз громадянам шести країн.