ua en ru

Суд США схвалив угоду, за якою британський Barclays виплатить штраф у розмірі 298 млн дол

У США суд схвалив угоду, в рамках якої британський банк Barclays виплатить американській владі штраф у розмірі 298 млн дол. за здійснення незаконних фінансових операцій з низкою країн, зокрема, з Кубою, Іраном, Лівією, Суданом і Бірмою, передає РБК з посиланням на Associated Press з посиланням на Міністерство юстиції США.
На всі вищеперелічені країни американським урядом накладені економічні і торгові санкції.
Банк і Міністерство юстиції США уклали угоду про відтермінування кримінального переслідування на два роки, протягом яких Barclays зобов'язується не порушувати американські закони.
Кредитна установа заплатить 149 млн дол. владі Сполучених Штатів і додаткові 149 млн дол. відповідно до угоди з прокуратурою округу Манхеттен в Нью-Йорку. Банк порушив кримінальне законодавство США і штату Нью-Йорк, провівши сотні мільйонів доларів через американську фінансову систему від імені банків з Куби, Ірану, Лівії, Судану і Бірми.
Незважаючи на те, що угода була схвалена, окружний суддя Еммет Салліван висловив співчуття, що жодному із співробітників Barclays не були висунуті звинувачення і що штраф у результаті буде виплачений за рахунок акціонерів банку.