ua en ru

Суд зняв арешт з рахунків української "дочки" великого світового газового трейдера

Суд зняв арешт з рахунків української "дочки" великого світового газового трейдера Фото: суд зняв арешт з рахунків української "дочки" Trafigura (trafigura.com)

Також арешт знято з ряду інших компаній

Апеляційний суд Києва зняв арешт з рахунків дочірнього підприємства великого газового трейдера Trafigura ТОВ "Трафигура Україна" і ряду інших компаній. Про це повідомляє портал enkorr.

Як повідомляється, арешти, накладені 19 вересня Печерським райсудом за клопотанням Генеральної прокуратури, також знято і з рахунку управляючої компанії "Смарт Енерджі", яка об'єднує видобувні компанії Regal Petroleum і "Укргазвидобування", "Крафт Енерджі" і "Энол Енерджі", які торгують газом на "Українській енергетичній біржі" (КЕБ), і ще близько 10 компаній.

Сам арешт рахунку визнано необґрунтованим і був знятий ще 9 жовтня.

Trafigura - третій у світі сировинний трейдер після Vitol і Glencore, що спеціалізується на торгівлі металами, газом, нафтою і мінеральними добривами. Його виручка за 2016 р. склала 98,1 млрд доларів. Компанія має 65 офісів у 36 країнах світу. 6 травня цього року Trafigura відкрив свій офіс в Україні. Незабаром компанія стала одним з найбільших приватних імпортерів газу в країні.

Нагадаємо, рахунки дочірнього підприємства Trafigura в Україні були арештовані в рамках розслідування Генеральною прокуратурою розкрадання коштів ДП "Укрспирт".