ua en ru

Суд заарештував рахунки "дочки" великого світового імпортера газу

Суд заарештував рахунки "дочки" великого світового імпортера газу Фото: суд заарештував рахунки дочірньої компанії світового трейдера (trafigura.com)

Рахунки арештовані в рамках розслідування закупівель газу "Укрспиртом"

Печерський районний суд Києва заарештував кошти на рахунках ТОВ "Трафігура Україна" у Держказначействі і "Альфа-Банку". Про це йдеться в ухвалах суду від 19 вересня 2017 року.

Як свідчать матеріали суду, накладено арешт за клопотанням слідчих Генеральної прокуратури в рамках розслідування за фактом розкрадання коштів службовими особами ДП "Укрспирт" при закупівлі природного газу. Розслідування було розпочато у середині липня цього року.

Згідно з матеріалами справи, у період 2016-2017 років посадові особи ДП "Укрспирт", "Скелла Терциум" невстановлені слідством особи створили злочинну групу і зайнялися незаконним проведенням тендерів на закупівлю природного газу.

В результаті розгляду клопотання ГПУ, суд прийняв рішення накласти арешт на банківські рахунки "Скелы Терциум", керуючої компанії "Смарт Енерджі" (об'єднує 3 газовидобувні компанії), "Крафт Енерджі" (імпортер, який торгує на біржі природним газом) і ще близько 20 компаній.

Trafigura - третій у світі сировинний трейдер після Vitol і Glencore, що спеціалізується на торгівлі металами, газом, нафтою і мінеральними добривами. Його виручка за 2016 рік склала 98,1 млрд доларів. Компанія має 65 офісів у 36 країнах світу. 6 травня цього року Trafigura відкрив свій офіс в Україні. Незабаром компанія стала одним з найбільших приватних імпортерів газу в країні.

Нагадаємо, за даними Генпрокуратури, посадові особи держпідприємства "Укрспирт" шляхом зловживання службовим становищем завдали державі 4 млн гривень збитків.