ua en ru

Суд зняв арешт ще з 33 свердловин компаній екс-міністра екології Злочевського

Суд зняв арешт ще з 33 свердловин компаній екс-міністра екології Злочевського Фото: екс-міністр Микола Злочевський

Арешт знято зі свердловин у Дніпропетровській та Харківській областях

Печерський районний суд Києва зняв арешт ще з 33 свердловин компаній екс-міністра екології Миколи Злочевського в Дніпропетровській і Харківській областях, передають "Наші гроші" з посиланням на постанову суду.

Повідомляється, що суд зняв арешт з 12 свердловин Пролетарського родовища у Дніпропетровській області та 21 свердловини в Харківській області, які розробляють "Перша Українська Газонафтова Компанія" та "ЕСК "Еско-Північ".


Зазначимо, дані свердловини були арештовані в липні 2016 року в рамках справи про привласнення коштів службовими особами "Укргазвидобування" в 2010-2014 роках під час виконання договорів про спільну діяльність, а також за фактами ухилення від сплати податків підконтрольними Злочевському компаніями .

Також повідомляється, що компанії Злочевського вимагали в суді зняти арешт із свердловин, мотивуючи це тим, що свердловини не можуть бути доказами, а заборону видобутку може призвести до екологічної катастрофи.

Окремо видання вказує на те, що скандальний слідчий у цій справі Дмитро Сус, за клопотанням якого було накладено арешт на свердловини, в суді не заперечував проти зняття арешту.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що суд зняв арешт з 14 свердловин компанії екс-міністра екології Злочевського.