ua en ru

Суд над Шепелєвим: захист заявив про відвід прокурорів

Суд над Шепелєвим: захист заявив про відвід прокурорів Фото: Олександр Шепелєв (УНІАН)

Прокурори намагаються позбавити підзахисного кваліфікованої правової допомоги, заявив адвокат

Сторона захисту по справі колишнього народного депутата України Олександра Шепелєва, який підозрюється у привласненні майна банку "Родовід", заявила відвід прокурорам. Про це в залі суду заявив адвокат підозрюваного, передає кореспондент РБК-Україна.

Так, у Печерському районному суді Києва розпочалося засідання у справі Шепелєва, який нещодавно був затриманий.

"Існують обставини, що викликають сумнів у їх неупередженості. Ми вважаємо, що група прокурорів порушує право на захист Шепелєва з самого початку розслідування цієї справи. Нами представлені документи про те, що в цій кримінальній справі існують захисники, які існують на платній основі. Прокурори, незважаючи на це, намагаються позбавити підзахисного кваліфікованої правової допомоги. Ці прокурори, по суті, не мають повноважень бути тут присутні. Мого підзахисного звинувачують у вчиненні корупційного злочину. Ми вважаємо, що дії прокурорів упереджені ", - сказав адвокат.

Нагадаємо, РБК-Україна повідомляло, що Шепелєва затримали в Україні після того, як він втік з Російської Федерації, яка оголосила його в міжнародний розшук. За словами джерел, Шепелєв з 20 грудня 2017 року оголошений Росією в міжнародний розшук. В РФ його підозрюють у замаху на дачу хабара посадовій особі. Копія постанови суду про його арешт знаходиться в розпорядженні РБК-Україна.

Як відомо, Шепелєв в Україні звинувачується у низці кримінальних справ, зокрема, в розкраданні коштів націоналізованого банку "Родовід" та кількох замахів на вбивство. Після закінчення депутатських повноважень він був оголошений в розшук українськими правоохоронцями. Пізніше був затриманий Інтерполом в Будапешті (Угорщина) і виданий в Україну. У Києві Шепелєв втік з-під варти і виїхав на територію Росії. Там він, зокрема, виступав з відеозверненнями, в яких звинувачував в незаконних діях секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олександра Турчинова та генерального прокурора Юрія Луценка.