ua en ru

Суд над Шепелевим: засідання проходитеме у закритому режимы

Суд над Шепелевим: засідання проходитеме у закритому режимы Фото: Олександр Шепелєв (Віталій Носач, РБК-Україна)

Печерський районний суд задовольнив клопотання сторони обвинувачення

Печерський районний суд задовольнив клопотання сторони обвинувачення про проведення засідання у закритому режимі. Про це заявила головуюча суддя Литвинова, передає кореспондент РБК-Україна.

"Суд встановив проводити засідання у закритому режимі, обґрунтовуючи це тим, що свідчення містять таємницю, яка охороняється законом. На судовому розгляді можуть бути присутні лише сторони провадження", - сказала суддя.

Так, сторона обвинувачення подала клопотання про те, щоб засідання у справі щодо Олександра Шепелєва у Печерському райсуді відбувалось у закритому режимі.

"У зв’язку з тим, що будуть досліджуватись докази, що викривають інших осіб. Подаємо клопотання про проведення засідання у закритому режимі", - сказав прокурор, підкреслюючи, що є таємниця досудового розслідування.

Адвокат Шепелєва в свою чергу висловив заперечення щодо клопотання прокурорів, оскільки, за його словами, справа вже "набула розголосу".

До цього, як повідомляв РБК-Україна, суд відхилив заяву захисту про відвід прокурорів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що колишнього народного депутата Олександра Шепелєва затримали в Україні після того, як він втік з Російської Федерації, яка оголосила його в міжнародний розшук.