ua en ru

Суд Севастополя повернув громаді 9 га землі вартість 111 млн грн

Господарський суд Севастополя повернув територіальній громаді 9 га землі вартість 111 млн грн.

Господарський суд Севастополя повернув територіальній громаді 9 га землі вартість 111 млн грн. Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України.

"Господарським судом м. Севастополя задоволено позови прокурора міста про розірвання договорів оренди землі між Севастопольською міською радою та суб'єктами господарювання недержавної форми власності та її повернення територіальній громаді міста", - йдеться в повідомленні.

Так, Севастопольською міськрадою розташовані на території недобудованого комплексу бази відпочинку "Енергія" земельні ділянки водного фонду та рекреаційного призначення в 2006 р. були передані орендарям для будівництва та обслуговування бази відпочинку.

У зв'язку з несплатою суб'єктами господарювання орендної плати, заборгованість з якої становить майже 8 млн грн, прокуратура звернулася в суд для скасування договірних відносин і передачу земельних ділянок міській раді.

В даний час зазначені судові рішення виконано, майже 9 га землі вартістю 111 млн грн, в т.ч. частина прибережної смуги Чорного моря, повернуто місту.