ua en ru

Суд сьогодні продовжить розгляд конфлікту між "Інтером" і TBi з "П'ятим каналом"

Київський апеляційний адміністративний суд сьогодні о 9:00 продовжить розгляд конфлікту між "Інтером" і TBi з "П'ятим каналом", пише "Комерсант-Україна".

Нагадаємо, вчора суд почав розгляд по суті претензій групи "Інтер" до Нацради з питань телебачення і радіомовлення про розподіл вільних частот.

Підсумки конкурсу на вільні телечастоти в 67 містах Нацрада підвела в січні. У квітні група "Інтер" відмовилася від виграних на конкурсі 20 частот, заявивши, що рішення ухвалювалося у відсутність кворуму. 8 червня Окружний адміністративний суд Києва повністю задовольнив вимоги U.А. Inter Media Group, визнавши результати конкурсу незаконними. До вступу рішення суду через ліцензію залишилися у розпорядженні телеканалів, які оскаржили судове рішення в КААС.

Велику частину засідання колегія суддів на чолі з головою КААС Анатолієм Денісовим приділила розгляду клопотань, внесених представниками TBi і "П'ятого каналу". Проте, всі вони були відхилені. Зокрема, суд відмовився привернути до судового розгляду чотирьох представників Tbi і "П'ятого каналу". Серед них були журналіст Роман Чайка і шеф-редактор "П'ятого каналу" Володимир Мжельський, яким делегували відповідні повноваження зборів журналістських колективів.

Представникам телеканалів також відмовили в залученні до матеріалів справи аудіостенограми засідання Нацради, на якій були оголошені результати конкурсу про надання права на віщання. На думку представника "П'ятого каналу" в суді Тетяни Малашникової, це могло б допомогти довести законність рішень Нацради.

Після розгляду справи по суті представник ТВi в суді Юрій Крайняк повідомив про внесення змін до апеляційної скарги: "Ми просили відмінити рішення Окружного адміністративного суду Києва і відправити справу на новий розгляд. Зараз же ми просимо відмовити в позові компаніям Inter Media Group".